ورم لثه
علت و درمان خانگی ورم لثه
ورم لثه,بیماری ورم لثه,ورم لثه در بارداری,علائم ورم لثه,درمان ورم لثه,درمان ورم لثه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان ورم لثه,ورم لثه را چگونه درمان کنیم,ورم لثه در کودکان,ورم لثه در بزرگسالان,ورم لثه در نوزادان,ورم لثه در بهار,ورم لثه در تابستان,ورم لثه در پاییز,ورم لثه در زمستان,آشنایی با ورم لثه,همه چیز در مورد ورم لثه,ورم لثه واگیردار است,ورم لثه و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان ورم لثه
ورم لثه در اثر عوامل مختلف بوجود میآید و باعث تحریک لثه، حساسیت و گاهی خونریزی آن میشود.
عوامل ورم لثه؛ عفونت ویروسی و یا قارچی، دندان مصنوعی، بارداری، قاعدگی و بلوغ، حساسیت به خمیردندان و یا دهانشویه، کمبود ویتامین«ث»، کمبود ویتامین«ب»، کمبود کلسیم، مصرف برخی داروها(مثل دیلانتین، داروهای خوابآور، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی و مسکن قبل از جراحی)، استعمال دخانیات، دیابت و سوء تعذیه.
درمان ورم لثه؛ شستن دهان با محلول آب گرم و نمک یا آبلیمو، ماساژ لثهی متورم شده با دست و یا پنبه(پنج دقیقه در روز)، ماساژ لثه با ترکیب نمک یا جوش شیرین به همراه کمی زردچوبه، کشیدن پوست لیمو به لثه، قرار دادن پنبهی آغشته به چند قطره از روغن میخک، مصرف سبزیجات و میوهها، روغن نعنا، بابونه، مصرف چای سبز، مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان.
اگر ورم لثه بیش از دو هفته ادامه پیدا کرد، فرد باید به دندانپزشک مراجعه کند. چون این عفونت لثه میتواند به جریان خون وارد شده و به قلب آسیب برساند.
منبع:
تبیان
به گزارش بی اس ام اس متورم شدن لثه اغلب به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. ورم لثه را نمی توان به عنوان یک بیماری در نظر گرفت، اما این مسئله می تواند علایم چند بیماری نهفته باشد.
به گزارش «Healthnews» علایم این اختلال عبارت است از:
عفونت لثه یا کرم خوردگی دندان
تغذیه ناکافی
التهاب لثه
بیماری پیوره (بیماری اطراف بافت لثه)
لوسمی ( سرطان خون)
کاندیدیازیس ( نوعی بیماری قارچی)
علایم:
قرمزی لثه
مشاهده لکه های چرک در لثه
لثه متورم و دردناک
شل بودن و افتادن دندان
افزایش فاصله بین دندان ها
در موارد حاد، خون ریزی لثه
برای درمان ورم لثه بهتر است از درمان های خانگی استفاده کرد که علاوه بر موثر بودن، عارضه جانبی نیز ندارد.عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل حداقل روزی ۳ بار تکرار شود.ضماد تهیه شده از زنجبیل و نمک را روی قسمت های ملتهب بمالید.غرغره کردن با آب لیموی تازه و آب ولرم روزی ۲ بار علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، شدت ورم را نیز کاهش می دهد.برای تسکین فوری التهاب و خون ریزی با آب نمک غرغره کنید.
علاوه بر درمان خانگی لازم است، نکات بهداشتی زیر نیز رعایت شود:
حداقل روزی ۲ بار مسواک بزنید.پس از بهبود عفونت از مسواک قبلی استفاده نکنید.پس از هر وعده غذایی غرغره کنید.در طول روز آب کافی مصرف کنید.آب میوه های مرکباتی را که حاوی آنتی اکسیدان است و از عفونت پیش گیری می کند، مصرف کنید.با استفاده از نخ دندان تمامی بقایای مواد غذایی را از دهان خارج کنید.
لازم به ذکر است که طبع مرزنجوش گرم و خشک است و در طب سنتی از مرزنجوش برای تسکین اعصاب و برطرف کردن بی حوصلگی ، برای رفع افسردگی ، کمک به درمان سردرد، بیماری حرکتی ،نفخ شکم، قولنج کودکان ،تهوع، درد مفاصل و عضلات ، سرفه و درمان سرماخوردگی استفاده می گردد.در ضمن استفاده موضعی از روغن آن ،عفونت های پوستی و ناراحتی های لثه را نیز درمان می نماید.
ورم لثه می تواند باعث دندان درد شود
از آنجائیکه خشکی دهان میتواند منجر به عفونت و التهاب و ورم لثهها شوند، مرطوب نگه داشتن آن امری ضروری است.
منبع :روزنامه خراسان
ورم لثه
- ۹۵/۰۵/۲۳